29 januari 2011

Dag elva- Great Ocean Road

Nästa äventyr började med att vi hämtade ut en vit Mitsubishi Lancer på flygplatsen i Melbourne och körde mot Great Ocean Road. Vårt förtsa mål var att försöka få syn på kängurus på golfbanan i Anglesea, men sån tur hade vi inte. Det ska annars finnas en massa kängurus som hoppar runt där när folk spelar. Nästa stopp var en fyr som jag inte minns vad den heter. Vi tog lite bilder och längtade efter att få svalka oss i det turkosa havet.
Sedan bar det av mot Lorne, en livlig liten kuststad med fin strand. Vi lunchde på en strandrestaurang innan vi placerade oss på stranden och tog oss ett friskt dopp i havet.
Jag tyckte det var för varmt för att ligga i solen så jag och L promenerade utmed hela stranden till ena udden där det fanns en lång pir, en restaurang och en fiskbutik med fina skyltar.
Väl tillbaka vid vårt basläger på stranden var det dags att bege sig vidare till nästa anhalt som var Erskine Falls, ett ca 30 m högt vattenfall i regnskogen ungefär tio minuter utanför Lorne. Från parkeringen var det bara en kort promenad till fallet. Det var fint, som vattenfalla brukar vara. Killarna kälttrade över klippor och stenar ända fram till fallet och tog sig en dusch medan vi tjejer fotograferade hela spektaklet. Obs! Det är inte tjejerna på bilden som är killarna.
Sen körde vi vidare till nästa stopp som var Kenneth River, där vi hört att det skulle finnas en vild stam med koalor. Efter bara några minuter från att vi parkerat bilen upptäcktes den första koalan högt uppe i ett träd. Sen en till och en till och snart hade vi sett sju stycken finfina exemplar och var på väg tillbaka till bilen. Då upptäckte L en till som satt på en gren ovanför motorhuven på en bil. Den var så nära att vi kunde rört den, men vi ville inte störa den. Vi stod länge och tittade på den och fotograferade den medan den bara satt där och mumsade på trädet. Den var såå fin!
Vi var verkligen nöjda med vår koalasafari och körde mot stället vi skulle övernatta på. Det var ett B&B som hette Wongarra Heights och låg högt uppe på en udde så det var fantastisk utsikt åt både öster och väster. Byggnaden var en stor gammal gård med kolonialkänsla. Högt i tak och djupa verandor lite överallt. Så fort vi hade checkat in skyndade vi oss ut för att se solen försvinna ner i horisonten.
Magen hade börjat kurra så vi satte oss i bilen och körde till närmsta ort som var Apollo Bay. Där hittade vi en fin restaurang med riktiga delikatesser. De flesta vi passerade på vägen till vårt bord hade beställt hummer. Jag beställde någon fisk med palsternackspure och glace av plommon, granatäpple och stjärnanis. Det var helt underbart! Efterrätten fick bli en frozen strawberry daiquiri. Den brakmiddagen fick oss att sova riktigt gott den natten.

1 kommentar: