2 november 2012

HOT CHOCOLATE ON A SPOON

En extra festlig och imponerande variant på varm choklad får man om gör chokladklubbor som man rör ut i het mjölk. Man kan variera och smaksätta klubborna på alla möjliga sätt och dekorera pinnen eller skeden med fina band eller namnlappar och använda som bordsplacering. Det kan även bli en fin gå-bort present nu på hösten och vintern.
Smält choklad och häll i små snapsglas eller istärningsformar. Låt stelna en stund i kylen och tryck sedan ned en sked eller träpinne och låt stelna helt i kylskåpet. För att lossa klubban från glaset ställde jag det några sekunder i ett ljummet vattenbad tills den precis gick att dra upp. Om man låter det stå för länge i vattenbadet smälter chokladen och klubban blir kladdig istället för fint glansig.
Jag använde lite vit och resten mörk choklad och toppade med en gnutta flingsalt, eftersom choklad + salt =sant. Man kan även toppa klubborna med exempelvis krossade polkagrisar eller minimarshmallows.
En garanterad humörhöjare i höstmörkret!

4 kommentarer:

 1. Så fint och lyxigt det ser ut! Jättefint tips:)

  Kram, Ina

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  du har en super fin blogg måste jag säga verkligen :)

  Jag vill tipsa lite om min egna blogg, just nu söker jag folk som gör musik eller som känner någon som skulle vara intresserad av att kanske vara med i ett inlägg i min blogg med sin egen musik :)

  Kolla gärna in om du vill :)
  Kommer att komma upp massor med skoj snart det kan jag lova :) ..
  http://elinwredh.se

  XoXo
  elin

  SvaraRadera
 3. Åh vad mysigt och gott och fint!

  SvaraRadera