19 juli 2011

Very Berry Tuesday Breakfast

Eftersom vi har så mycket körsbär nu så kände jag att jag ville ha det till frukost idag. Jag gick även ut i trädgården och plockade svarta och röda vinbär. Sen gjorde jag lite omständig halv-hemmagjord vaniljyoghurt genom att låta naturell yoghurt rinna av genom ett kaffefilter en stund och sen blanda i lite vaniljsocker. Sen hällde jag på alla bär och åt. Fast jag kom strax på att det skulle vara gott med riven kokos på så då hällde jag på det och frukosten blev ännu godare. Men så älskar jag ju kokos också...
Till eftermiddagsfika blev det Tuppkaka med körsbär och mandel, en modifikation på detta underbara recept som jag testat flera gånger som det är och en gång med blåbär/hallon. Det är omåttligt populärt, men jag brukar dra ner på sockret en aning. Denna gång blev det då fem rivna bittermandlar i smeten istället och ingen kardemumma. Körsbär och mandel är som gjorda för varandra.
Ikväll lagade vi lyxiga tacos på högrev som blev kalasgott. Receptet kommer från bästa Mikaela som fotograferade på vårt bröllop.

1 kommentar:

  1. det var sååå länge sedan jag åat körsbär och det där såg så himla mysigt och gott ut!

    SvaraRadera