31 juli 2013

NYA ZEELAND - ANAKIWA, MITT PARADIS

När vi kom till sydön på Nya Zeeland bodde vi första natten där man kommer fram med båten, i Picton. Morgonen efter var det Lukasz födelsedag och vi styrde kosan upp i Marlborough Sounds.
Det är så underbart vackert där man kör på slingriga vägar längs turkosblå havsvikar.
Efter bara någon halvtimmes bilfärd hittade vi nästa boende, Anakiwa Backpackers, i Anakiwa, precis vid slutet av Queen Charlotte Track (som vi inte vandrade).
Vi bodde i det där ljusblå huset till höger. Bilden är tagen på kvällen, men vi kom dit väldigt tidigt så vi hade en hel dag på oss att utforska stället. Vi paddlade kajak, solade på klipporna på andra sidan viken och tittade på alla jättestora tioarmade sjöstjärnor. Vi badade och hoppade en massa från bryggan också.
Vi pratade mycket med ett trevligt par från Tyskland som bodde på samma ställe som vi. Lukasz paddlade ut på fisketur med killen och jag tog en promenad bland de gröna kullarna med tjejen. 
Så här vacker var det vid solnedgången...
...som följdes av månuppgången. Det var fullmåne dagen till ära. På kvällen lagade vi födelsedagsmiddag och blandade drinkar innehållandes grapefrukt från trädgården. Hur gemytligt!
Åh dessa båtar och detta vatten och färgerna och ljuset och, ja, allt! Jag föll pladask för Anakiwa, som enligt mina preferenser är paradiset på jorden. Min dröm helt enkelt. Tänk att få ha ett vackert gammalt trähus där, med en trädgård full av citrusträd och fikon. När man behöver fisk tar man bara en tur med båten eller köper av grannen. Hade kunnat packa väskan vilken dag som helst!
Nästa morgon gjorde vi i ordning varsin kopp te och gick ner till bryggan och njöt av solens värmande strålar.
Spanade ut över båtarna och nattens dimma som lättade från kullarna.
 Fiskade lite.
Tyvärr kunde vi bara bo i Anakiwa en natt, eftersom det var påsk och följande nätter var fullbokade. Men vi dröjde kvar länge och badade och solade på bryggan innan vi var tvungna att lämna paradiset bakom oss.
 Det var dock ganska vacker på vägen därifrån också.

1 kommentar:

  1. Guuud va vackert! Vilken fantastisk planet vi bor på ändå..

    SvaraRadera