21 januari 2011

Dag nio- Lake McKenzie

Sista dagen på Fraser Island packade vi snabbt ihop vårt camp, trotsade högvattnet och siktade in oss på Lake McKenzie, en sagolikt vacker sjö med turkost kristallklart vatten och vit sand. Vi spenderade flera timmar där med att sola, bada och simma på upptcksfärd. Det var riktigt hett och skönt att kunna svalka sig i sjön, så det var tråkigt att behöva lämna stället för att åka tillbaka till fastlandet.
Dessutom väntade en massa strul när vi åter hade telefonmottagning. Det var ju tänkt att vi samma kväll skulle åkt nassbuss till Airlie Beach i Whitsundays vid stora barriärrevet, men på grund av översvämningarna var vägarna upp dit avstängda. Efter många om och men lyckades resrutten bokas om så att vi dagen efter skulle kunna åka buss till Brisbane och sen flyga drifrån till Melbourne.
För kvällen checkade vi in oss på Eden by the bay i Hervey Bay, vilket kändes extremt lyxigt efter Fraser. Vi fick en stor fullt utrustad lägenhet med två sovrum, vardagsrum, kök, matplats, två balkonger och kombinerad tvätt-torktumlare som vi genast utnyttjade.
Sen låg vi en stund i poolen, fixade till oss lite och gick till samma restaurang som vi var på första kvällen i Hervey Bay. Det var lika gott som första gången och vi blev supermätta och sov gott den korta natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar