21 januari 2011

Dag åtta- Eli Creek och Indian Heads

Dagen började med ett hett uppvaknande i ett syrefattigt tält. Efter ett snabbt dopp i havet, lite frukost och demontering av camp körde vi någon kilometer söderut till Eli Creek, som är den största ån på ön. Vi gick en bit uppströms och hoppade i. Sen låg vi och flöt långsamt med strömmen tills vi nådde havet. Det var himla mysigt och skönt med sötvatten när man annars bara har saltvatten omkring sig.
Sen bar det av norrut mot Indian Heads.
På vägen passerade vi Maheno Shipwreck, ett gammalt vrak som ligger på stranden.
Vi passerade även The Pinnacles, som är fina formationer av olikfärgad sandsten.
Till slut var vi framme vid Indian Heads, som är en kulle med vidunderlig utsikt över havet och stränderna både norrut och söderut. Har man tur får man syn på hajar och stingrockor, och om det är rätt säsong även knölvalar, men vid fick inte syn på någonting.
Sen körde vi söderut igen i jakt på en sjö att bada i. Vi hittade några på kartan som vi bestämde oss för att åka till, men väl framme fanns det ingen strand och det var mycket myggor och knott, så vi fortsatte skumpa genom skogen och bestämde oss för att köra ner och campa på stranden igen.
Vi hittade ett ställe vid havet som råkade vara populärt även bland dingos. Vi såg en när vi körde in med bilen och när vi började laga mat kom den jättenära och och backade bara undan efter att killarna ställt sig upp och gått emot den. Sen smög den på oss hela kvällen och orsakade mycket oro och rädsla på grund av alla historier man hört om attacker mot människor.
Lyckades trots allt somna och slapp vakna av att någon gnagde på ens tår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar