7 februari 2011

Dag arton- Sista dagen i Melbourne

Ett väldigt regnväder mötte oss när vi tog stegen ut på Melbournes gator för sista gången. Vi promenerade lite längs en gata vi inte gått på förut, sen skildes vi åt och jag hittade en massa fin gautkonst/grafitti att titta på och ta bilder på. Hittade även en fin liten galleria med trevliga personliga butiker och en jättestor second-hand butik med alldeles för många fina klänningar för att man bara skulle kunna välja en, så det blev ingen. Fast de var ändå aningens för dyra för sitt skick.
Sen hade regnet plötsligt slutat och solen tittade fram för första gången på flera dagar. Jag mötte upp L och vi tog en fika på little mule där de hade en massa fina cyklar.
Sen köpte vi hamburgare och gick och satte oss i parken utanför biblioteket och njöt av de sista solstrålarna i Australien.
Sen tog vi en taxi för att komma i god tid till flygplatsen och vi fick till och med åka med ett tidigare flyg än det vi bokat. Några timmar senare var vi framme i Sydney, klockan var runt tio och vi bestämde oss för att stanna på flygplatsen hela natten. Alla matställen hade stängt, men efter mycket spring och letande hittade vi ett pajställe som var öppet. Plockade på oss en massa pajer för att överleva natten. Sen hittade vi att ställe med gratis internet där jag kunde förströ mig ett bra tag. Det jobbiga var bara det att vi blev utslängde från terminalen vid midnatt. Alla som var i samma sits som vi skyfflades in i någon slags vänthall mellan terminalen och tåget. Där fanns ingenting förutom några stolar, toaletter och läsk/godis-automat. Vi fick varsin stol och tänkte försöka sova, men det gick inte alls eftersom det låg en man bakom oss på golvet och snarkade så högt att jag trodde taket skulle rasa in. Usch vilken traumatisk upplevelse! Jag hoppades innerligen att någon slapp dela hans säng de nätter han inte sov på flygplats. 
Till slut flyttade vi oss till golvet i en nödutrymningsväg där vi kanske fick oss en ytterst liten blund innan flygplatsen öppnade igen vid fyra på morgonen och vi kunde fly från vänthallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar