22 februari 2011

Dag nitton- New Zealand here we come!

Vi landade i Auckland  vid lunchtid ungefär och ringde till hyrbilsstället, som kom och hämtade oss på flygplatsen och körde oss till stället där vi skulle få vår bil. Pratade en massa och skrev på lite papper och drog en massa tusenlappar på visakortet. Sen hoppade vi in i vår bil och körde direkt bort från staden och söderut-österut- norrut till Coromandel, som är en stor och fantastiskt vacker halvö ett par timmar från Auckland. Vädret var så skönt och gräset väldigt grönt!
Vi siktade in oss på staden Whitianga på Coromandels östkust. Vi åkte till i-siten och bokade ett B&B. Innan vi åkte dit åkte vi till en mataffär och köpte lite smågrejer och ett telefonkort. Efter att vi installerat oss på boendet tog vi en kort promenad från baksidan av huset, längs med en flod ner till havet, där vi tog oss ett efterlängtat dopp innan vi gick tillbaka till boendet och duschade av oss allt havsvatten och allt resande.

Sen åkte vi till en jättemysig restaurang som hette The Lost Spring, inhyst i en byggnad som tidigare legat någon annanstans och agerat skola, men nu även var ett fint spa med pooler i en djungelliknande bakgård. Efter den fina middagen åkte vi tillbaka till vårt boende och umgicks ett tag med vår polska värdinnan och hennes vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar