1 november 2011

New York - Tisdag

Dagen började med att vi uppgraderade vårt hotellrum från andra till åttonde våningen så att vi fick den här utsikten uppåt och nedåt över Broadway.
Sen gick vi för att äta frukost.
På upper west side är alla gator riktig New-Yorkiga med de klassiska trapporna upp till entrén.
Vi hamnade på café Lalo, som är med i filmen You've got mail (som jag för övrigt sett ungefär trettio gånger, eftersom den var en av cirka tio filmer jag hade på VHS när jag var yngre). Jag googlade på caféer i närheten av där vi bodde och hittade det på så vis. Inredningen var väldigt mycket ombonat nittotal, halloweendekorerat till max och faktiskt himla mysigt, fast finast var lokalen i sig med de stora fönsterna ut mot gatan.
Vi åt en rejäl frukost bestående av lite allt möjligt och fortsatte sedan till Central Park. Vädret var helt fantastiskt och parken var såklart hur fin som helst. Fast något av det bästa enlig mig var alla ekorrar.
Vi gick lite hit och dit och gick sedan ut på östra sidan och ner för Madison Avenue där alla fina butiker ligger. Vi gick bland annat till Hermès och tittade på sjalar, provade skor på Agent Provocateur, sniffade på fina macarons på Ladurée, men min favorit var Ralph Lauren och särskilt deras heminredningsavdelning. Vet inte om jag skulle vilja ha det så själv, men det är bara så himla mysigt och härligt just för att det är så...extra allt.
I en spegel på RL.
Sedan fortsatte vi att gå söderut och kom på att vi behövde lite energi, så vi gick in på Pop Burger och tog varsin slider (liten hamburgare). Riktigt riktigt goda var de, med fin grillsmak och trevligt bröd.
Sen kom vi på att vi behövde fika också, så jag fortsatte på pop-temat med en rocky road cake pop på Starbucks. Alldeles lagom stor/liten enligt mig.
Sen bestämde vi oss för att åka upp till toppen av Rockefeller Center och passerade Radio City Music Hall på vägen.
Där uppe var det varmt och alldeles vindstilla, vilket jag tyckte var helt overkligt för att vara så högt upp. Det gav känslan av att man var inomhus i en stängd bubbla och tittade ut. Knäppt helt enkelt. Utsikten var kanon och det var trevligt att titta Empire State Building istället för att vara uppe i den, då kan man ju inte se den.
Sen gick vi vidare till Times Square.
Lukasz med kameran i högsta hugg. Times Square var ungefär som jag föreställt mig. Hetsigt, blinkande, högljutt och nowhere to escape.
Sedan mötte vi upp Josefin och Fredrik på deras hotellrum. Dit kom även Johanna och hennes Texas-vän Sam. Vi hoppade på metron, åkte till Brooklyn och promenerade till det här supermysiga stället.
Där har de ölprovning varje tisdagkväll, men den veckan var det tydligen cidervecka i New York, så till min stora förtjusning var det ciderprovning! Under ledning av Ezra Sherman, från Eve's Cidery fick vi veta en massa om äpplen och cider och fick provsmaka 5 olika sorters cider, både torra och söta, alla med sin egen speciella karaktär. Väldigt gott!
Här är Sam och Johanna. Johannas föräldrar gör tydligen också egen cider vilket var himla intressant.
 Johanna och Fredrik.
Jag och Lukasz blev hungriga så jag gick till baren och beställde mackor. En med pastrami och en med skinka och lagrad ost.
Mackorna var himla stora och kom inslagna i brunt papper med rödvitt snöre runtom. Som det alltid borde vara när man köper macka.
Johanna och Sam delade på en ostbricka som såg väldigt trevlig ut.
Trevlig var förresten hela kvällen, och när klockan började ticka på gick vi till metron igen och åkte tillbaka till Manhattan.
Vi åkte hem och somnade sött i sängen, mätta på cider, mackor och dagens alla intryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar