6 februari 2012

Min helg i mat

Förlåt om jag tråkar ut er (mamma) med mina bilder på vad jag och folk runt omkring mig äter. Men nu är det så att jag fotar det som händer i mitt liv. Och det mest fascinerande som händer just nu är att jag äter och dessutom älskar jag fin mat (alltså mat som är fin att titta på, inte nödvändigtvis fin som i Kronhjortsytterfilé med tryffel ditt och balsamico datt med någonting utrotningshotat vid sidan om). Här är i alla fall en liten smakbit av min helg.
I fredags gick jag hem till Josefin och blev bjuden på supergod tomatsoppa.
Sen blev det varsin liten citronmarängpaj med något misslyckad marängtopping. Men det gjorde inget för de var lika goda ändå. Innan jag gick hemifrån svängde jag ihop en halv sats pajdeg som jag tryckte ut i en muffinsplåt, det blev fyra små pajskal. Sen har jag en burk hemmagjord lemoncurd i frysen (världens tips på det förresten eftersom det annars bara håller ca två veckor i kylskåp) så jag skedade upp lite i en burk och så tog jag med mig plåten med pajskalen och curden hem till Josefin. Marängen vispade vi där av en äggvita och en matsked socker.
På lördagen sov vi länge och åkte sedan och hämtade Josefin för att gå och äta frukost på favoritstället Café Château Forêt. Jag beställde varm choklad och en Croque Madame.
Lukasz fick en helt makalös Clubhouse Sanwich till frukost. Den ska jag prova nästa gång. 
Här sitter vi och värmer oss på våra muggar.
Efter frukosten åkte jag och Lukasz iväg och köpte en vinterjacka till honom. Den stackaren har gått runt i en kort yllerjacka hela vintern. Nu har han äntligen fått en stor och varm jacka.
På kvällen bjöd jag hem Christoffer, Linus och Lotta på middag. Det blev favorit i repris, nämligen sliders.Vi hade himla trevligt hela kvällen och sköljde ner alltsammans med en massa fruktiga syrliga drinkar.
På söndagen blev det storstädning och bokläsning. Sen ringde jag upp storebror Ludwig som kom och lagade mat med mig. Det blev dundergod kräftsoppa serverad med lantbröd och skotsk cheddar.
Till efterrätt käkade vi upp de här gräddbullarna som inhandlades dagen innan på gräddbullerian. De har en massa olika smaker att välja på och vi hade köpt mocca, passionsfrukt, hallon och polka.
Min favorit var polka, den smakade som after-eight i skumform.

1 kommentar:

  1. Jag gillar dina matbilder! Det är ju det bästa som finns att se vad andra äter:)

    SvaraRadera