13 mars 2012

Lite lördag, lite Malmö och mycket mat

I lördags blev jag och Lukasz upphämtade av Josefin och Fredrik och så vi styrde kosan mot Malmö. När vi kom fram behövde vi hitta någonstans att äta och efter att ha spanat in mysiga Njutbar men konstaterat att det var fullt, begav vi oss till Lilla Kafferosteriet, som hade en soffhörna ledig för oss.
Där blev det inget kaffe, utan te för min del och en god macka med skinka och morbier-ost. Sedan lite viktig soffkonversation med Josefin.
Sen gick vi i en massa affärer.
Bland annat te-butiken Five o'clock mellan Södergatan och lilla torg. Där inhandlades ett hekto Earl Grey Deluxe och två chokladpraliner. En med pepparkakssmak till mannen och en med äppelsmak till mig.
Passerade kyrkogården som stoltserade med ett helt hav av våriga gulsippor. Ja det var gult så långt ögat kunde nå.
Lite blåsigt vid kanalen på väg mot Davidshall. Gick runt lite överallt och några timmar senare hamnade vi på en creperia, modell nittiotal, ägd av en trevlig fransktalande dansk, som trollade fram gigantiska crepes, fulla med godsaker, åt oss. I bakgrunden strömmade franska klassiker från en liten röd radio.
När vi skrapat rent våra tallrikar och var galet mätta tyckte vi att det var lika bra att åka hem. Somnade i bilen och väl hemma igen blev det fortsatt tupplur innan vi gick till affären och handlade en massa mat och gick hem till Josefin och Fredrik. Där lagade vi Ungersk Gulasch (Lukasz hade precis varit i Ungern, med det hade inte vi) och blandade ananasdrinkar och kollade på melodifestivalen. Det var väl det hela!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar