7 augusti 2012

Årets Österlenrunda

Årets Österlenrunda blev inte så stor och inte så lång, men inte desto mindre underbar för det! Vädret var perfekt sommarhett och vi började med en liten promenad på Brösarps backar. Det är väldigt vackert där, särskilt när man kör nere på vägen. Då är det snudd på Nya Zeelandkänsla, om än inte så långvarig.
I skuggan under ett träd.
Nästa stopp blev bara några kilometer senare vid mysiga Ravlunda Bränneri, där vi beställde fika mitt på lunchen.
Lukasz som försöker bestämma sig för något av allt det goda.
Jag tog en sojacapuccino. Vi tog två små kakor till, men Lukasz krängde nästan allt själv innan jag hann med.
Nästa mål blev Kivikås där vi köpte supergod äppelmust och Österlenglass, som avnjöts i skuggan under ett litet äppelträd på deras odlingar med svindlande utsikt över havet
Sen åkte vi vidare till Kiviks musteri, men det finns det inga bilder på eftersom det är ungefär lika spännande som en tur till stormarknaden. Det som fick följa med oss därifrån var en låda flädercider, en flaska mousserande äppelmust och en burk äppelgelé.
Sen körde vi till Stens Huvud.
Jag hade inte varit uppe där sen jag var tretton år eller så, och det var lika vackert som jag mindes det. Man tror inte att man är i Sverige när man står där uppe. Ett tips är att ta med sig vatten om det är varmt väder, det missade vi och blev lite varma. När vi sedan kom ner till kiosken vid parkeringen köpte jag ett fikonträd som jag nu har adopterat bort till min mamma, då får det garanterat mycket kärlek och kan växa sig stort och starkt!
Efter trädköpet åkte vi vidare till Mandelmanns trädgårdar, som blev en favorit förra året.
Mmm, där kunde man köpa kattungar...
...men vi tog varsin sådan här tallrik istället...
...som bestod av det här. Inga kattungar alltså!
Vi satt under pergolan vid växthuset, där det var såhär fint.
Till efterrätt blev det sojalatte modell större. Sen tyckte vi att vi var färdiga med Österlen för den här gången.
På hemvägen stannade vi till vid en supertrevlig affär i Mellby. Tror att det kan ha varit i gamla skolan. Svår att missa är den i alla fall eftersom det är skyltat till Creperia i samma byggnad och det står KONST med stora vita bokstäver på fönstren.
Där fanns det en massa knäppa och fina saker, nya som gamla och butiken var ganska stor. Köpte dock inget, men hade säkert gjort det om jag haft lite mer plats.

1 kommentar:

  1. Vilka fantastiska bilder och vilken mysig dag ni verkar ha haft! :) Matnörden i mig vaknade till ordentligt när jag såg skylten med äppelspettekaka som jag aldrig hört talas om innan, detta måste undersökas! :)

    SvaraRadera