18 september 2012

PARIS DAG 4

Vi började dagen på samma ställe som dagen innan (mitt emot vårt hotell) med en Croque jeune fille. Sen spatserade vi runt lite i Marais och hamnade bland annat på någon marknad för artsy ungdomar. Sen började vi ta oss mot Saint Germain på andra sidan Seine. Siktade en vacker blå port någonstans på vägen.
Parkbänkspaus på vägen.
Sen var vi nere vid floden och gick över bron till Île Saint-Louis.
Lukasz hoppade högt eftersom han blev så rädd att jag skulle tappa kameran i vattnet.
Underbara Paris, du har mitt hjärta!
Hoppa kan man väl inte gör för mycket...
Bron med alla hänglås, som alla kära personer hänger dit.
 Som ett gammalt vykort från sjuttio-eller åttiotalet.
 Sen var vi över på andra sidan. Så lugnt och söndagsmysigt!
Jag hade siktet inställt på Sorbonne. Nu har jag bockat av det från checklistan.
Väldigt lugnt område denna dag.
Sen hamnade vi i de mer turistiga delarna av Saint Germain och var tvungna att akut-fika på ett turistställe, innan vi promenerade vidare hit och dit på de trånga gatorna. Mycket var stängt eftersom det var söndag, men vi hittade några trevliga butiker och gallerier som var öppna.
Sen hittade vi till det mer genuina La Palette, som jag hade läst om hos Frida Fahrman. Härlig fransk inredning där inne, men vi satte oss på uteserveringen. Köket hade stängt, så vi tog bara varsin pain au chocolat och te och kaffe.
Sen fortsatte vi att irra än hit än dit och gick tillbaka över floden.
Passerade oasen Place Dauphine på Île de la Cité. Där var det några som spelade boule och en kvinna satt på en bänk och läste. Väldigt gemytligt.
Väl över på andra sidan igen upptäckte vi att det mesta var stängt även där, men det var eftermiddag och vi hade inte så lång tid kvar i staden. Gick tillbaka till våra hemkvarter i Marais och åt spaghetti på en förvirrad kvartersbistro. Med alldeles för mycket ost i magen tog vi sedan vårt pick och pack och begav oss till flygplatsen.
Och så var sagan slut och vi vinkade adjö till vårt kära Paris... snyft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar