23 februari 2011

Dag tjugo- A slice of paradise at Cathedral Cove

På morgonen blev vi ordentligt borskämda med en rejäl frukostbuffe. Sen lämnade vi stället och åkte en bit till Hot Water Beach där man, om det är lågvatten, kan gräva sig en grop att sitta i och så kommer det upp riktigt varmt vatten. Jag har för mig att beror på några varma vulkanådror som går under marken precis där. Vi kom dock för sent, så vi fick inte uppleva det, men det var kul att se alla gropar som folk hade grävt.
Istället åkte vi vidare till Cathedral Cove. Från parkeringen gick vi genom skogen i nästan en halvtimma innan vi äntligen kom ner till stranden.
Cathedral Cove har fått sitt namn av den stora katedralliknande grottan mellan två vita underbart vackra stränder. Om man kollar på trailern till Narnia-Prince Caspian ser man flera vyer därifrån! Och ännu fler i filmen såklart.
Det var så härligt och vi badade utan att behöva oroa oss över hajar och livsfarliga maneter.
På den ena stranden fanns ett högt vattenfall som rann ner genom regnskogen och över klippkanten. Där kunde man ta sig en uppfriskande iskall dusch. Där fanns också en massa fina Christmas Trees, eller Pohutukawa som de egentligen heter.
På tillbakavägen gick vi ner till en annan strand som heter Stingray Bay, där det tydligen är väldigt vanligt med stingrockor, men vi hade nog lite otur för vi såg inte en enda.
Den här bilden tyckte jag blev så fin och solglittrig. Ungefär som känslan i kroppen när jag satt och spanade ut över havet.
Det var motvilligt vi lämnade allt vackert bakom oss och åkte för att hitta något att äta. Det blev ett café i Hahei, det lilla samhället bara några minuter från stränderna.
Sen bar det av söderut igen och när kvällen kom var vi i Katikati och checkade in på ett motell som någon glömt någon gång på 60-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar