5 mars 2011

Dag tjugoett- Surfing och äventyr i Hobbitland


På morgonen lämnade vi Katikati och körde direkt till Tauranga, en lite större stad vid havet. Första destinationen var ett café där vi kunde få i oss lite frukost. Jag fick en panini med bacon och champinjoner och fin sallad. Sen var vår avsikt att "bestiga" Mt Maunganui, en timmes vandring upp på en bergsknalle längst ut på en strandremsa. Men eftersom det var så himla varmt och klockan ganska mycket, bestämde vi oss för att bara bada en stund och sen åka vidare.
L hyrde en surfingbräda som han tvingade upp mig på. Det gick inte så bra. Bikinin började levda sitt eget liv långt från sin förevisade plats och efter några riktiga kallsupar gav jag helt enkelt upp och återvände till stranden för en betydligt tryggare skvallertidning.
På vägen från Tauranga stannade vi till och köpte en hel påse med avokados av en tjej med grönsaks-bil-affär.
Efter en stunds bilkörning hamnade vi i Matamata. Regnet hängde i luften och vi var riktigt hungriga så vi letade upp pub, som var väldigt trevlig med väl tilltagen takhöjd och mycket väggpynt, så som det brukar vara på trevliga pubar. Där fyllde jag magen med supergod fisksoppa och bröd.
Sen bestämde vi oss för att gå på en tvåtimmars guidad tur i Hobbiton, även känt som Fylke från Sagan om ringen. Vi fick alltså se platsen där de spelade in scenerna i filmen. Lustigt nog ingick det en liten show med fårklippning och efterföljande lammatning. De var riktigt hungriga de små liven, för man fick slita loss flaskan långt efter att mjölken tagit slut.
Resten av turen var fantastisk, vi bjöds till och med på en autentisk regnbåge för att rama in den fina eftermiddagen. Mer får jag inte berätt på grund av sekretess.
Sen körde vi söderut till Rotoroua, staden som bubblar, pyser och luktar svavel precis överallt, på grund av all aktivitet som pågår under marken.
Där tog vi in på ett motell som hade två pooler uppvärmda av jorden och en öppen äkta källa som var för varm för att man skulle få bada i den. Vi hoppade ner i den ena poolen och höll på att koka sönder. Vi fick sakta doppa ner en tå i taget tills vi var helt nedsäkta och ajade och ojade oss över hur varmt det var.
Kvällen avslutades med två filmer på tv. Den ena var superläskiga men bra "Orphan", som inte är att rekommendera om du tänker spendera natten på ett motell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar