14 mars 2011

Dag tjugofem- Längs med havet och inåt landet

På morgonen bestämde vi oss för att köra söderut, mot Kaikoura. Vädret var inte så bra, ganska grått, kallt och blåsigt och efter ett tag började det regna. Men vägen var som vanligt jättefin. I Ohau stannade vi för att vi såg en massa bilar som stod parkerade vid en rastplats. Vi insåg att folk stannat för att titta på en jättestor sälkoloni nere på klipporna. Så vi gick också dit tittade på de vuxna sälarna som låg och dåsade på stenarna och alla söta sälungar som lekte och plaskade i  vattnet.
Vi stannade till mest hela tiden och tittade på fina saker.
En bit innan Kaikoura råkade vi på ett väldigt oplanerat stopp. Jag såg en skylt där det stod Kincaid Lodge och bad L svänga av. Jag drog mig till minnes att en kollega berättat att han kände några som drev en Lodge i Nya Zealand, och det lustiga var att jag mindes namnet! Så vi körde in och ringde på och presenterade oss och blev inbjudna av de trevliga värdarna. En svensk tjej och hennes Nya-Zealändske man. Det var supertrevligt och vi blev visade runt och bjöds på kaffe med dopp och pratade en lång stund. 
Sen bar det av till Kaikoura där huvudattraktionen är att åka ut med båt på havet för att se valar, delfiner och albatross, men vi hade blivit rekommenderade att inte ge oss ut på grund av det dåliga vädret.
Istället blev det sopplunch på en irländsk pub och en titt på ytterligare en sälkoloni, som dock bara bestod av cirka fem sälar.
Sen bestämde vi oss för att köra västerut inåt landet. Det var en så himla fin sträcka och efter många stopp hit och dit var vi till slut framme i Hanmer Springs. Letade upp ett välrenommerat B&B med en supertrevlig värdinna. På kvällen ingick vinmingel med värdpar och andra gäster i sällskapsrummet, där det fanns biljardbord, dator, piano och en massa tidningar. Det var himla trevligt. När de andra gästerna gått fick jag en väldigt efterlängtad stund vid pianot. Senare på kvällen lånade vi med oss en film som vi såg på vårt rum innan vi somnade i vår stora sköna säng.
Så här såg vår egen privata veranda ut. Det var här värdinnan kom och serverade vår frukost dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar