10 mars 2011

Dag tjugofyra- En resa över havet till Marlboroughs gröna dalar

Vi gick upp väldigt tidigt och vinkade adjö till Wellington och lämnade nordön bakom oss. Mönstrade på färjan Bluebridge och var snart ute på havet. Tunga moln skymde solen nästan hela resan och vi lät tiden gå framför två medelmåttiga, ytterst familjevänliga och helt okontroversiella filmer.
Landskapet var sanslöst vackert när vi seglade in i Marlborough Sounds och som vanligt var vattnet alldeles turkost. Hade solen bara visat sig från sin bästa sida hade det med all säkerhet varit hur sagolikt som helst.
Vid lunchtid gick vi iland i Picton, en väligt mysig liten kuststad omgiven av mjuka smaragdgröna berg.
Det första vi gjorde var att leta upp i-siten där vi bokade ett B&B och en vingårdstur med buss. Vi hann precis lämna våra väskor på rummet och köpa en burk friterad kyckling innan bussen kom och hämtade oss för vidare färd mot Marlboroughs fantastiska vindistrikt.
Vi var ungefär tio personer i gruppen och besökte fyra vingårdar. Det var himla kul och vackert och intressant. Gårdarna vi besökte var Hunters, Forrest, River Farms och Drylands. Från Forrest köpte vi med oss en flaska av "The Doctors' Riesling" som år 2009 utsågs till Nya Zealands bästa vita vin.
Som avslutning på turen besökte vi en liten chokladfabrik/butik där vi fick provsmaka några riktiga godbitar och köpte med oss en ask supergod macadamia crunch.
Kvällen avslutade med en lokal delikatess i form av Grönläppade musslor i vin och vitlök. Helt makalöst gott! Köket hade egentligen stängt, men pizza och musslor kunde de minsann trolla fram till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar