20 mars 2011

Dag tjugosex- Genom Lewis Pass till havet på andra sidan

Efter finfrukost bestående av Eggs Benedict, toast, pålägg, kaffe, te och juice gick vi ungefär hundra meter från vårt boende till Hanmer Springs Thermal Pools & Spa där de har sexton olika pooler tror jag. Både vanliga och några med helt naturligt ofiltrerat thermalvatten som luktade svavel. Alla pooler hade olika temperatur så man kunde prova sig fram till vilken man gillade bäst. Som tur var låg lufttemperaturen på runt tio grader vilket är bra när man ska bada i jättevarma pooler. Fast vi blev ganska dåsiga ändå. Men skönt var det!
Efter det åkte vi vidare västerut på den fina vägen genom Lewis Pass. Det var så vackert hela tiden.
Lunch i form av potatis- och blomkålssoppa med parmesan och bröd avnjöts i Maruia Springs, även detta ett spa med restaurang.
Senare blev det eftermiddagsfika i Reefton där vi även gjorde ett oplanerat besök i ett galleri/konstnärsatelje tillhörande Alison Hale som vi fick se "in progresss". Jag gillar verkligen hennes "unfinished style" även om tavlorna mest föreställer hästar.
Sen fortsatte vi vår resa västerut och efter någon timma var vi framme vid havet där vi tog av söderut. När vi kommit till Punakaiki tyckte vi att det var dags att sluta köra, så vi hittade ett rum på ett motell med tillhörande taverna, där vi fick i oss lite kvällsmat. Sen gick vi ner till stranden där vi precis hann se solen gå ner i havet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar