21 mars 2011

Dag tjugosju- Pancake Rocks och konsten att bemästra en paddel

Efter frukosten på tavernan åkte vi en bitnorrut igen för att spana in en fin strand vi sett kvällen innan, men när vi kom fram så "fanns" den inte på grund av högvattnet. Typiskt! Istället tog vi en promenad på "Truman Track" som ledde genom lite regnskog och sen ner till en speciell strand med runda stenar omgiven av häftiga klippor och grottor.
Sen åkte vi vidare och det blev ett snabbt kallt dopp för L i en undanskymd havsvik, som såg ut som en sjö.

Sen åkte vi tillbaka till Punakaiki för att kolla på Pancake Rocks, ett gäng klippor vid havet som fått sig en och annan avhyvling under de senaste miljoner åren och nu ser ut som stora högar med pannkakor staplade på varandra.
Efter det ville vi göra något kul, så vi hyrde varsin kanot och paddlade uppför en flod som normalt sett är alldeles kristallklar, men någon fördämning hade visst brustit uppströms, så nu var den brun och siltig istället. Det var fint i kalkstensklyftan där vi paddlade, men det var väldigt jobbigt att paddla mot strömmen. Flera gånger stötte vi på fall i olika storlekar där vi fick gå/klättra och dra kanoten efter oss för att komma förbi. Skönt var det när vi äntligen bestämt oss för att vända och bara kunde glida med strömmen tillbaka till hyrstället. Under färden hade vi blivit mer eller mindre uppätna av sandflugor. Otäcka varelser som gav små bett som kliade i flera veckor och gjorde sig påminda långt after att vi kommit hem till Sverige.
Efter att ha bytt om från dyngsurt till snustorrt begav vi oss vidare söderut, men efter bara en liten stunde började dock motorlampan lysa i bilen. Vi tyckte det verkade bäst att kolla upp det, så när vi var framme i nästa stad, Greymouth, tog vi in på ett B&B så att vi skulle kunna ta tag i bilproblemet nästa morgon.
Till kvällsmat blev det supergod sunday roast med primörer och skysås på hotellet i staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar