31 maj 2011

Dag trettioåtta- Adjö Christchurch, hoppas vi ses igen

Det knep lite i hjärtat när jag vaknade på morgonen. Både för att det var sista morgonen jag vaknade på Nya Zeeland och även på grund av lite hemlängtan, eller var det kanske bara för lite sömn. Men vemodigt var det i alla fall.
Mannen som styrde och ställde i huset hade dukat upp en riktig kanonfrukost med fruktsallad, bröd, ägg och bacon. Tror det var den bästa frukosten vi fått på ett B&B.
Sen gav vi os ut på stan för att hinna se lite av Christchurch i dagsljus. Det blev kamerabutik, antikaffär, en titt på kyrkan, en sväng förbi konstmuséet och till slut Botaniska trädgården.
Men när vi väl kom dit insåg vi att vi bara kunde vara där i tio minuter innan vi skulle behöva gå tillbaka till bilen. Vi hann med ett växthus där det fanns en tropisk avdelning, ett blommande begoniarum, en torr kaktushörna och en sektion med orkidéer.
Sen fick vi skynda oss tillbaka till vårt B&B för att hämta bilen och lyckades utan större omvägar hitta till stället där vi skulle lämna bilen. Vi fick tillbaka lite pengar på grund av att vi fick ha den på lagning över natten i Greymouth några veckor tidigare och så fick vi veta att vi rullat 375 mil!
Sen fick vi skjuts till flygplatsen och några timmar senare var vi i Sydney där vi fick boarda väldens största passagerarflygplan Airbus A380.
Alldeles nytt och fräscht, med fantastisk service och världens komfort. Man kunde knappt höra motorerna och märkte knappt av start eller landning. Superskönt. När vi mellanlandade för tankning och städning i Singapore hade vi ännu inte sovit någonting och var så trötta att vi kunde somnat ståendes uppochner. Klockan var kväll i Singapore men morgon i NZ-tid och vi hade varit vakna nästan ett dygn. Till slut fick vi äntligen boarda igen och sov gott från och till ända till London.
Där fick vi några timmars shopping innan det var dags att åka till Köpenhamn och sen hoppa på tåget som tog oss hem till Helsingborg. Och så var det fantastiska äventyret till ända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar