27 juni 2011

Midsommardrömmar på Öland

I år kände vi bara för att ha lite semester istället för att gå på vanlig midsommarfest, så vi åkte till Öland och familjens lilla stuga på torsdagskvällen och vaknade på midsommarafton upp till äta-frukost-ute-väder. Så vi kokade två koppar kaffe och bredde smörgåsar och njöt av några solstrålar. Sen åkte vi en runda till östra sidan av ön och gick ner till havet. Där var det jättefint ljus och vi fotograferade lite.
Här är mannens nya kamera. Eller gamla kanske man ska säga. Tydligen den häftigaste kameran i slutet av sjuttiotalet. Jag tycker minsann att den fortfarande är ganska häftig. För att inte tala om ljudet när man trycker av...
På hemvägen hittade vi en väderkvarn som jag tyckte att vi kunde stanna vid. Så det gjorde vi. Den var i superbra skick och påminde om muminhuset. Man kunde flyttat in på direkten.
När vi kom tillbaka till stugan var vi hungriga så jag kokade potatis och plockde fram det lilla vi hade med oss och L band en blomsterkrans, som dock blev ganska stor och passade bättre som halsband.
Vi började middagen med varsitt glas prosecco för att fira den fina dagen och vår lilla semester, sen blev det sill och nypotatis och allt man brukar ha till. Och långt långt senare när det var sommarmörkt och för kallt för att sitta ute åt vi jordgubbar med mjölk och socker och tittade på nästan hela Scott Pilgrim vs. the World. Men jag blev så trött så vi fick se färdigt den dagen efter.
På midsommardagen åkte vi till Gårdby kafé & lanthandel som är en riktig pärla och ett hett tips om du har vägarna förbi. En riktig dröm om man som jag fantiserar om godisaffären i Pippi Långstrump.
Det är i alla fall en fullt fungerande lanthandel som även har en massa speciella godsaker. Typ handgjort/lokalt/ekologikt. Och så kafé då såklart. Vi fikade ananaspaj och kaffe. Det dåliga är att batteriet i min kamera tog slut precis när jag tagit bilden ovan och bilderna från iPhonen blev inte så bra. Det var inte så fint väder så det var perfekt att sitta på kafé och bläddra i gamla inredningmagasin. Det fanns en stor trädgård man kunde suttit i också, men som sagt så tillät inte riktigt vädret det. Vi sidan om kaféet låg även en liten mysig butik med inredningsprylar.
Efter det åkte vi söderut till Ölands sydspets och gick upp i fyren Långe Jan. Där blåste det supermycket, så vi blev inte långvariga. Spanade också in några söta dunbollar till fågelungar och sen bar det av hemåt igen. Vi mellanlandade på ett gäng loppisar också och jag fyndade en smörkniv i nysilver.
Strax efter att vi kommit tillbaka till stugan började det ösregna och det höll på några timmar, men senare på kvällen blev det soligt och fint igen och precis i solnedgången gick vi ner till stranden och lyckades fångade några bilder som känns som riktiga sommardrömmar.
På söndagen städade vi stugan och började hemfärden. Vi stannade till hos halva släkten på vägen och var inte hemma förrän efter läggdags. Ååå vilken helg. Jag saknar den redan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar