23 november 2011

Afternoon Tea i Mölle

I söndags var det vår ettåriga bröllopsdag och det firade vi med att åka till Grad Hotell i Mölle för att prova deras Afternoon Tea.
Det var en vindstilla och dimmig dag och lite kallt. Jag hade varit duktig och bokat bord, vilket visade löna sig, för vi fick ett av de allra bästa borden vid fönstret.
Fin utsikt, även om man inte kunde se så långt. Dimman lättade dock något efter en stund.
Så var det då dags att ta för sig av buffén. Först blev det underbar hjortfärssoppa och en  tallrik med allt möjligt smått och gott. Minipizza, rostbiff, räkcocktail, sallader, trekantssmörgås med mera. Det fanns så himla mycket och vi kunde inte smaka allt.
Efter det var det dags för den söta buffén, och där fanns ungefär allt man kan tänka sig i form av små små rutor och pyttepajer. Och te såklart. (Förresten retar jag ihjäl mig på när folk skriver the, té eller thé istället för te... Det är bara meningslöst och blir faktiskt svårläst. Fast så är jag lite av en språkfascist också. Inte för att jag på något vis stavar eller skriver perfekt, men jag försöker och te är den enda stavning som accepteras enligt SAOL.)
Mmm en smula!
Efteråt satt vi och tittade på en liten fiskebåt som nog hade fångat något trevligt och långsamt puttrade in i hamnen.

På hemvägen var det helt magiskt vackert.
På kvällen mötte vi upp Evelina och Daniel på bion, där vi såg den nya Twilight-filmen. Min kommentar är att den var sämre än vad jag hade väntat mig (hade höga förväntningar) och att jag över huvud taget inte kan förstå att det blev elvaårsgräns på den och att ännu yngre barn då kan gå dit med sina föräldrar (För det finns säkert de föräldrar som tänker att "om det är elvaårsgräns så kan det väl inte vara såå farligt för min sju-åttaåring"). Den var ju verkligen hemsk och obehaglig. Tyckte jag i alla fall. Och jag är tjugosex och ganska tålig.

2 kommentarer:

  1. Sänkte dom den till elva ändå? Tom kammarrätten satte 15-årsgräns efter överklagningen ju.. Har inte sett den själv men utefter vad jag hörde på Debatt låter det som en helt ok idé med 15 år.
    Även om varken Sucker Punch, Sagan om ringen eller Harry Potter har det.

    SvaraRadera
  2. Fina bilder och tjusig make up :)
    Känns så lugnt och harmoniskt haha!

    SvaraRadera