20 november 2011

Vårt bröllop 2010-11-20

Idag är det exakt ett år sedan jag och Lukasz stod vid altaret och sa ja till varandra. Det var en helt fantastisk dag som dock började med att jag tidigt på morgonen fick det tragiska beskedet att min mamma inte skulle kunna närvara eftersom hon hade fått värsta influensan. Jag sprang med tårar rinnandes nedför kinderna till min sminktjej där jag bestämde att det fick vara slut med gråt eftersom inget kunde ändra på det som hade hänt. När sminket var på kom min vän (och dagen till ära även Toastmadame) Li och hämtade mig och min tärna Anna för att köra oss till frisören. Där fick jag en jättefin frisyr och medan Anna fick sin frisyr gjorde jag en frisyr på Li och hann även med att måla mina tånaglar med ett lånat nagellack. Sen åkte vi till vår underbara bröllopssvit på Hotell Helsingborg där vi mötte vår bröllopsfotograf Mikaela Wien, som tog jättefina bilder när jag klädde på mig och ordnade med de sista små detaljerna.
Det är inte varje dag man får stå i en säng och skriva med läppstift på en spegel! Me like!
Sen åkte vi till Linneaträdgården för fotografering i ett av deras växthus.
En hyllning till min älskade mamma som inte fick vara med. Denna bild lade Mikaela upp på sin blogg bara någon dag efter bröllopet. Det var så fint!
 Och så en bild på hela brudföljet. Anna, Alice, Lukasz och David.
På väg till Kvistofta kyrka där vigseln skulle äga rum stannade vi vid en busshållplats och stövlade några meter ut på en skånsk åker täckt av årets första snö. Sen kom det plötsligt en buss så vi fick rusa till bilen för att åka vidare.
Allt gick jättebra i kyrkan förutom att jag hade fel skor på mig! Men det syntes inte. Glömde byta från svarta stövlar till mina vita pumps.
Under ceremonin sjöng min gamla kör, Helsingborgs Studentkör, två fantastiskt vackra stycken och jag bara grät! Det var alldeles för fint!
Tågade ut gjorde vi till en Star Wars låt enligt Lukasz önskemål. Fast han visste inte om det. Han sa att han ville ha den låten och jag sa att jag hade pratat med kantorn som sagt att hon inte skulle hinna lära sig den. Men hon kunde redan den, haha, så det blev en riktig överraskning.
Så var vi gifta! Efteråt var det kramkalas i kylan utanför kyrkan och vi åkte in mot stan igen för att ha fest. Vi mellanlandade dock en stund på hotellrummet för att pusta ut lite och knäppa upp kläderna innan kvällens ståhej. Festen hölls på Madame Moustache bara några meter från hotellet, så vi gick dit och välkomnades av alla gäster som redan var på plats och hade fått mingla en stund.
Så var det middag och tal och roliga påhitt och tårta och kaffe och dans och macarena och vänner och släktingar och det var alldeles alldeles underbart. Synd att man bara får göra det en gång. Hela dagen var så himla himla bra och vi var fantastiskt nöjda, vilket jag även hoppas att våra gäster var.
 Tårtan smakade choklad och passionsfrukt.
Bröllopsvalsen var helt oplanerad men artade sig ändå ganska bra till Elton John's Are You Ready For Love. Se den kan du göra här.
Alla gäster blev förevigade, inramade och klara, men de var så många att jag inte kan lägga upp dem här. Mycket bra idé av vännerna!
Allt var så bra och så här ett år senare är det fantastiskt roligt att gå igenom alla bilder och minnas den stora dagen med glädje. Tack alla ni som ville dela denna lyckliga dag med oss! Och tack alla ni som hjälpe till med allt möjligt och omöjligt som inte vi kunde hålla ordning på!
Avslutar med en bild från hotellrummet morgonen efter där Lukasz sitter fint i fönstret.

2 kommentarer:

 1. Vackert. Och finaste tårtan i världshistorien. Puss.

  SvaraRadera
 2. Åh vilket vackert bröllop :D
  Och så galet fin du var.
  Och fantastiska bilder.
  Aaah jag älskar bröllop!

  SvaraRadera