6 november 2011

New York - Torsdag

Så var det då äntligen dags för den stora bröllopsdagen i den stora stora staden...
Jag gick upp och gjorde mig kalasfin och packade ihop alla kameragrejer och begav mig till hotellrummet på Royalton där Josefin skulle förvandlas till strålande vacker brud.
När jag kom dit var den söta sminktjejen i full gång och champagnen stod på kylning. Även brudtärnan-Josefins storasyster Lina, var där samt kompisen Carro, som hjälpte till med allt som behövde fixas. Sen kom frisören Josh och trollade fram fantastiska frisyrer på både brud och tärna.
Även floristen kom dit och lämnade alla blommor och då kikade brudgummen Fredrik förbi för att få sin knapphålsblomma.
Sen var det påklädning och hoppackning och avfärd till Svenska Kyrkan.
Kyrkosalen innan alla gäster anlände. Så lugn och fridfull mitt i den hektiska staden.
Så kom gästerna, kyrkklockan ringde, musiken började och Josefin och Fredrik, vackra som aldrig förr gick, till tonerna av River Flows in You, med raska steg mot altaret, som om de inte kunde vänta längre på att äntligen få bli man och hustru! Det var så vackert alltsammans och under ceremonin framförde Lina Kärleksvisan, och Lina och Madeleine sjöng tillsammans When You Got a Good Thing. Inte ett öga var torrt!
Efter vigseln var det kramkalas och gratulationer och därefter champagne, kaffe och tårta i kyrkans café och slutligen blev brudparet överöst med regnbågsskimrande såpbubblor då de kom ut på "kyrktrappan".
Sen var det hopp in i den väntande Limousinen och iväg för fotografering!
Första anhalten var Central Park där en bruden, med tärna i släptåg, tog sig med bestämda steg till utsedd plats. Synen var oslagbar!
Sen gick vi till Sheap Meadow, en annan del av Central Park.
Sen bar det av i Limousinen igen.
Vi hittade en fin gata på Upper West Side
Sen var det mörkt och vi åkte tillbaka till Royalton.
Bild från hissen upp till penthouset där middagen och festen skulle äga rum.
Där var det underbart vackert dukat vid flera små runda bord. Vita dukar, vita blommor, svarta sidenband och gröna äpplen.
Från middagen har jag inga bilder, men maten var helt utsökt och de vackra talen avlöste varandra. Brudparet hade ordnat så fint med små gåvor till alla gäster. Herrarna fick glasunderlägg gjorda av gamla New York-kartor och damerna fick värmande te.
Sedan var det dags för brudvals, och efter bara ett tag var större delen av sällskapet uppe på dansgolvet.
Lite senare var det dags för cupcakes. Är de inte fina!
Sen fortsatte dansen och festligheterna tills de nygifta tyckte det var dags för oss att gå, de skulle nämligen sova i penthouset. Jag avslutar med några bilder på utsikten från balkongen och tackar Josefin och Fredrik för en oförglömlig och alldeles alldeles underbar dag!

2 kommentarer:

  1. Herrejävlar vilka fina bilder :D Helt fantastiska!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket vännen! Hoppas J&F också gillar dem:)

    SvaraRadera