18 januari 2012

En sen hälsning från nyår

I senaste laget kan man tycka, men jag tänkte ändå att vi kollar lite på några av de få och suddiga bilder som togs på självaste nyårsafton. Vi höll till i den där stugan vid havet som tillhör Josefins föräldrar.
Vi välkomnades med Champagne på silverbricka. Festligt!
Tittade på när maten förbereddes. Här är det kycklingfilé som blir inlindad i parmaskinka.
Tittade på Lukasz mustach. Den blev kortlivad till min stora lättnad! Fin fluga hade han också. Den köpte han en sen kväll på Lower East side i New York.
Vi åt en massa små förrätter till Champagnen. Bland annat spett med vattenmelon och fetaost.
Och så lite mer fetaost, fast här tillsammans med spenat i filodegsknyten.
Vi satt framför brasan och värmde oss.
Sen var det dags för huvudrätten, som bestod av den parmainlindade kycklingen serverad med trattkantarellrisotto och tomatsallad. 
Vi åt och drack och pratade och skrattade och rätt som det var blev det dags för efterrätt!
Crème brûlée med blåbär och granatäpple. Såå gott!
Och så nåt starkt till det. Jag tror att det var Cognac, men jag vet inte för den var inte min. Tycker förresten att glaset är helt makalöst fint!
Sen var det ju förstås bomber och granater och det ena med det andra. Fast inget av det blev förevigat i min kamera. Men här vinkade vi i alla fall hejdå till 2011 och sa hej till 2012. Himla kul kväll var det för att fatta mig kort!

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. jag önskar att jag hade haft orken att skriva om vår nyår, ja då är det ju främst maten jag skriver om. =) Men det börjar kännas lite sent, men det kanske kommer någon dag... Fina bilder och maten ser fantastiskt ut!

    SvaraRadera