Det här behöver man till 30-40 kakor:
225 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker + 0,5 dl att vända kakorna i
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1,5 dl grovt hackade pecannötter
1,5 dl finkrossade potatischips
ca 5 dl vetemjöl
Topping:
0,5 dl finkrossade potatischips
1,5 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 175°C och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda ihop smör och socker tills det är lätt och fluffigt. Blanda i vaniljsocker och salt. Tillsätt pecannötter, chips och vetemjöl och blanda tills degen precis går ihop.
Häll 0,5 dl strösocker i en liten skål.
Forma degen till små bollar som du plattar till, vänder i socker och lägger på en bakplåt. De kan placeras ganska nära varandra eftersom de inte växer särskilt mycket i ugnen.
Blanda de krossade chipsen med saltet och strö lite på varje kaka. Tryck till något på toppingen så fäster den bättre och mindre av det goda ramlar av.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 min och låt sedan svalna på galler.
Enjoy!
Jag tycker att kakorna smakade bäst när de hade svalnat eftersom nötterna blir så mjuka i ugnen.
Tack för överstättningen! Jag bakade dem idag :)
SvaraRaderahttp://rainoncabriolets.blogspot.com/