27 oktober 2012

HUNGERSPELEN

 
Nu har jag också läst dem, precis som så många andra därute. Den brutala serien om Hungerspelen av Suzanne Collins. Har man inte läst dem kanske man har sett första filmen, vilket jag faktiskt också hade gjort innan jag började läsa serien. 
Enligt mig är serien inget litterärt mästerverk, men jag tror helt klart att det är en blivande klassiker/kultserie från den här tiden. En sådan som kommer leva kvar och som våra barn och barnbarn kommer att läsa. Den underliggande meningen och liknelsen med vår egen värld är absolut tänkvärd och inget man behöver läsa mellan raderna för att förstå. 
Trevlig förströelse om man vill ha något lättsmält (om än väldigt brutalt och bloddrypande) som är hyfsat spännande. De första två böckerna var bäst, den tredje lite segare och mindre spännande, men med bra slut.

2 kommentarer:

 1. Åh jag slukade dem på två veckor! Var inte så känslomässigt med men var ändå helt fast. Jag gillar att det är en story som många (framförallt unga) kan ta till sig utan att behöva tänka för mycket, eftersom den är så lättläst.Jag gillar hur hon kombinerar klassiker med grekiska myter och sience fiction! Kanske hade du gillat dem mer på engelska? :)

  Vill verkligen se Finnick på bio, så bra karaktär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju inte så att jag inte tyckte om dem, men de hade säkert varit bättre på engelska. Sen kanske man blir påverkad av andra som hypat böckerna. Dock önskar jag att det var lite mer "kött på benen" i själva berättelsen, att den var skriven för vuxna. Det märks att den är skriven för yngre. Men så är jag ju också väldigt kräsen när det kommer till prosa. Blir ofta besviken på bestsellers eftersom de inte alltid är så välskrivna som man kan önska. Det är så himla synd ju, att en grymt bra handling blir missunnad av ett mindre grymt språk.
   Jag vill också se Finnick! Tycker att hungerspelen gör sig perfekt på film, eftersom det är så mycket action.

   Radera