1 januari 2011

Dag tre- små äventyr

Vaknade 05:58 och insåg snart att jag inte skulle kunna somna om. Solen hade precis gått upp och jag ville UT! Väckte L och vi tog på oss badkläder och gick ut på lite äventyr. Norr om Manly Beach ligger en mindre strand som heter Fresh Water Beach. Vi hade hört att man kunde klättra på klipporna och sen gå igenom en grotta för att komma till den, så det ville vi självklart testa. Vi passerade fina klippformationer, krabbor och förbjudet område på grund av fallande stenar innan vi kom till den lilla grottan som var ca 20 m lång och lätt att ta sig igenom.
På andra sidan var det mycket mer svårframkomligt, så efter en stund insisterade jag på att vi skulle vända och gå den riktiga vägen till stranden istället.
Det gick jättefort det hållet och när vi kom fram hoppade vi i vattnet meddetsamma. Ett morgondopp en het sommardag är oslagbart!
Väl hemma igen väntade en härlig sommarfrukost med färsk frukt.

Senare åkte vi in till stan för att åka upp i Sydney Sky Tower. Det var ganska lång kö nu också, men medan killarna köade sprang vi tjejer och köpte mackor till oss.
En väldigt kort hisstur tog oss högt över marken där vi hade strålande utsikt över hela Sydney.
Efteråt gick vi till Hyde Park där vi hoppade på bussen till Bondi Beach. Resan tog mer än en halvtimme och vi var törstiga när vi kom fram så vi stannade för öl och pretzels på ett tyskt ställe. Älskar pretzels!
Bondi Beach var fullknökad med folk och det hade satts upp scen och kravallstaket för att förbereda nyårsfirandet med David Guetta.Vi låg på stranden en liten stund och sen tog vi bussen tillbaka till stan och färjan till Manly.
Det var sen kväll när vi kom hem, men vi satte igång med att grilla hamburgare och koka majskolvar som blev en fin avslutning av den näst sista dagen 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar