30 april 2011

Dag trettiotre- Hisnande och härligt i Queenstown

Efter en lång lång sovmorgon gick vi till ett litet café på bryggan nere vid hamnen. Där avnjöts bagles, kaffe och fin utsikt.
Den fina ångaren TSS Earnslaw ville vi åka med, men det blev aldig av. Fast det var trevligt att bara titta på den.
Sen vandrade vi runt i några trevliga små butiker och tog det lugnt i solen.
På eftermiddagen åkte vi på tur med en jet-båt. L ville äventyra lite eftersom han inte hoppade fallskärm. Vi fick först åka buss en bit ut ur stan, till Shotover River. Där väntade en halvtimmes gastkramande båttur där vi flög fram bara en hårsmån från klippväggarna och gjorde 360 graders spinnar och annat skoj.
Det var jättevackert i kanjonen och tyvärr kunde man ju inte ha kameran med sig ombord. Vi blev knappt blöta alls, trots att båten skvätte och stänkte åt alla håll.
Efteråt åkte vi tillbaka till stan och gick till hotellet, där vi lade oss på sängen och somnade. Det räckte visst inte med sovmorgon.
Senare mötte vi upp det svenska paret vi lärde känna dagen innan. Vi gick till en restaurang mitt i stan och käkade pasta och hade det trevligt.
Efteråt gick vi alla fyra till vårt hotell där vi hoppade ner i den varma poolen under den stjärnbeströdda himlen.
Kvällen avrundades på vårt hotellrum med chips och The Doctors' Riesling, som blivit utsett till NZ bästa vita vin 2010. En perfekt avslutning på en perfekt dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar