28 maj 2011

Dag trettiosex- Lake Tekapo och Mt John

Vi lämnade motellet och åkte till ett litet café för att äta frukost. Sen gick vi till en antikaffär på andra sidan gatan och kikade på en massa gamla trevliga saker, men inget fick följa med oss på vår fortsatta färd norrut.
Jag tror jag somnade i bilen, men vaknade så småningom i lilla Fairlie där vi fick för oss att vi skulle fika. Vi hittade trevliga Fairlie Bakehouse på genomfartsvägen och beställde kaffe och kaka.
Som vanligt tog jag en citronmarängpaj, det gör jag nästan alltid om det finns, älskar det!
De hade också något konstigt slags bakverk som såg ut som en liten limpa eller jättestor bulle med ett jack i mitten som var överfyllt med grädde och sylt. Jag förstod inte vad man skulle ha den till eller hur många som var tänkta att dela på den och inte vågade jag fråga heller.
På gatan brevid oss satt en fin liten farbror med fluga och spelade dragspel med ett soligt leende på läpparna.
Sen blev det fortsatt färd genom Burkes Pass. Vi stannade och fotade lite här och där, men till slut var vi äntligen framme vid lake Tekapo, en stor mjölkigt blå sjö mitt på sydön.
Där slängde vi in våra väskor på ett hotellrum och traskade sen ner till Church of the Good Shepherd som har perfekt läge vid sjön. Kyrkan är byggd 1935 och alltså inte alls så gammal som man skulle kunna tro när man tittar på den. På gaveln som vetter mot sjön finns ett stort fönster så att man har magnifik utsikt över landskapet om man står vid altaret.
Sen körde vi upp på Mt John, ett berg precis brevid sjön, där det finns ett rymdobservatorium som bland annat anordnar nattliga stjärnskådningsturer. Det fanns också ett café där vi tog varsin soppa till lunch och tittade på den härliga utsikten över sjön. Att den är så mjölkig beror på finmalet berg som följer med smältvatten från omgivande glaciärer ut i sjön.
Sen körde vi ner till byn igen för att boka in oss på en nattlig stjärnskådning på observatoriet. Utsikterna var väl inte så goda eftersom det var ganska molnigt, men de bad oss komma tillbaka när det började närma sig.
Så vi tog det lite lugnt ett tag och gick sen till en japansk restaurang för middag. När vi gick tillbaka till bokningsstället fick vi reda på att det inte skulle bli någon tur den kvällen. L blev jättebesviken, men det var ju inte mycket vi kunde göra åt de olyckliga omständigheterna.Ddet var ungefär allt som hände den dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar