19 april 2012

Påskdag i sann turistanda

Som sig bör, började vi söndagen med att gå till kyrkan. Fast mest för att kolla in den fantastiska byggnaden. Det var mitt första besök i Engelbrektskyrkan. När jag var tolv och var med min pappa i Stockholm gick vi och tittade i en hel massa kyrkor, men den här missade vi.
Kyrkan är stor som bara den och har en fin orgel. Om man ändå fick spela lite på den. Det vore hur mäktigt som helst!
Sen gick vi till den gata som enligt Valerie är den vackraste i hela Stockholm. Jag får nog lov att hålla med. Det kändes helt plötsligt som att man var utomlands.
Sen gick vi en bit ned för Karlavägen och tog sedan till höger.
Trevlig cykel.
Passerade sedan förbi Hedvid Eleonora kyrka...
... och armémuéet.
Sen var det inte långt kvar till Strandvägen där vi gick och tittade på alla båtar och köpte med oss marsipan från marsipanbåten.
Sen gick vi över till Djurgården och tittade lite på Nordiska muséet innan vi gick in på Vasamuséet. Där hade jag aldrig varit så det var väldigt intressant att få se.
Det som fångade mig mest var filmen som visade hur bärgningen gick till. Vi såg den förresten med kinesiskt tal och engelsk text vilket var minst sagt speciellt.
Turistbevis!
Sen promenerade vi vidare på Djurgården till Rosendals Trädgård för att äta lunch.
Det blommade i varenda hörna.
Jag tog en laxsmörgås och en sirapssnitt med kaffebönor som syns på bilden ovan.
Vi frös lite och satte oss i det supervarma växthuset. Här är min bordsdam och finaste kompis.
Mätt och belåten med en ekologisk äppelmust i magen.
Sen tog vi oss en titt i butiken. De hade så mycket fint och gott, men något köp blev det inte.
I växthusen var det grönt och skönt och luktade gott.
På väg in mot stan igen. Stockholm är verkligen vackert!
Finaste grindvaktaren någonsin!
Vi tog en liten sväng inom Hallwylska palatset, där det fanns fina ulliga påskfjädrar. Vi gick dock inte in på muséet. Istället gick vi till NK, där jag hittade en mycket fin tröja jag velat ha länge.
Innan vi gick därifrån tog vi en snabbfika på Blueberry, som bara har en massa nyttigheter på menyn. Det blev någon slags nöt-fikon-boll och en juice med morot äpple och ingefära. Det var supersmarrigt och lämnade inga spår på samvetet. Sen bar det av hemåt.
Gick upp för Drottninggatan, som var så folktom att jag först inte förstod att vi var där. Svängde in för att se om Centralbadet skulle ha öppet dagen efter, men det visade sig vara stängt hela påsken.
Passerade det öde stadsbiblioteket som inte heller skulle vara öppet dagen efter. Synd för mig!
Väl hemma orkade vi inte göra för mycket efter dagens väldigt långa promenad. Det blev favoritmat i repris från kvällen innan och sen soffan och film.

1 kommentar:

  1. Jösses vilken promenad! Vasamuséet är verkligen fantastiskt. Vilken härlig påskhelg ni hade, jag blir riktigt avundsjuk på er snyggingar!

    SvaraRadera