9 juni 2012

Bara en bulle

Tidigare i veckan ställde jag mig att baka bullar, och inte vilka bullar som helst utan lyxiga Vegabullar. Ja, alltså de heter visst så, "Våra lyxiga Vegabullar" och receptet finns i boken Under Valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenstråle. Det är för övrigt min favoritkokbok. Har lagat och blivit bjuden på en massa anrättningar från den och allt har varit supergott! Tips alltså! Jag köpte mitt exemplar på någon bokrea förra året.
För övrigt brukar jag inte baka bullar, det är alltid något som tar emot, men det brukar vara värt besväret när det väl händer. Och eftersom kardemumma är något av det bästa jag vet så blev jag inte besviken på de här bullarna. Fin form fick de också. Man gör precis som med kanelbullar, snurrar ihop degen till en avlång rulle, skär bitar på ca fem centimeter och lägger på högkant på en plåt. Sen skär man med typ en smörkniv precis på mitten av snäckan och nästan rakt igenom. Då jäser sidorna ut i ugnen och ger den fina formen. Mina blev dock inte lika snygga som på bilden i boken, så nu har jag något att öva på!

1 kommentar: